Veel gestelde vragen
Hieronder vindt u een lijst met de meest gestelde vragen.

Zijn er extra kosten verbonden aan deze service?

Het gebruik van ons platform inclusief de editor en de bijbehorende apps is geheel gratis. U kunt dus na registratie, direct uw documentatie uploaden naar onze server en eventueel bewerken met de online editor. Vervolgens kunt u op basis van het gratis code-tegoed dat u bij registratie heeft verkregen zichzelf als 'cursist' uitnodigen. Op deze wijze kunt u alle facetten van onze dienstverlening vooraf uitproberen. Probeer ook eens uw documentatie daarna aan te passen. Na herpublicatie zult u als 'cursist' ervaren dat de wijzigingen automatisch worden gedistribueerd.
Pas wanneer u daadwerkelijk u uw cursisten toegang wilt verlenen tot uw documentatie, dient u voldoende code-tegoed op te bouwen. Dit kan eenvoudig via onze mini webshop. Maak een keuze uit de juiste code bundel en reken af via iDeal. De kosten per cursist zijn maximaal € 0,99 exclusief btw. Afhankelijk van de code-bundel die u gekozen heeft, krijgt u korting op deze stuksprijs.

Via de activatiecode verkrijgt de cursist een licentie om de documentatie die u aan de cursus heeft gekoppeld te kunnen lezen/gebruiken. Voegt u, bijvoorbeeld in het kader van Blended Learning, tijdens de duur van de cursus documentatie toe, dan krijgen de cursisten dit automatisch binnen de app op hun scherm. Voor u zijn daar geen extra kosten aan verbonden. Er geldt echter wel een maximum van 10 documenten per cursus.

Voorwaarden gratis code-tegoed

Bij uw registratie als trainer/opleidingsbedrijf ontvangt u direct een gratis code-tegoed. Met dit tegoed kunt u 3 activaticodes genereren om zo ons product uit te proberen.

Zijn de functionaliteiten van de online reader gelijk aan die van de apps?

Op dit moment kun je met de online reader nog geen notities maken en worden de extra toegevoegde interactiviteiten zoals flimpjes, links en extra foto's nog niet getoond. We werken echter hard aan het gelijktrekken van de alle functies die ook in de app's voor zowel iOS als Android aanwezig zijn.

Is de app twee-talig?

De MycourseDocs app is twee-talig. Afhankelijk van je taalinstelling op je tablet zal deze voor Nederlands kiezen of (bij een andere taal) voor Engels. Ook ons Online Reader is ook twee-talig.

Powerpoint slides per pagina publiceren

Onze reader (app en online) gaat in eerste instantie uit van een pdf in staand-A4 formaat. Er worden dan steeds 2 pagina's naast elkaar getoond. Als je op deze wijze een Powerpoint presentatie als pdf aanlevert, zal de reader deze als 2 liggende pagina's naast elkaar tonen. Dat is voor de leesbaarheid niet echt optimaal en de cusrist zal steeds per pagina handmatig moeten inzoomen. Je kunt dit verhelpen door de pdf (na het uploaden) in onze editor te bewerken ('Document verrijken'). Kies dan bij 'Bewerken' 'Document instellingen' en kies de optie 'Alle pagina's centreren'. Sla de wijzigingen op en kies vervolgens voor 'Herpubliceren'. Vanaf nu zal de reader steeds maar 1 pagina tegelijk laten zien.

Tip: verstuur een zichtexemplaar van uw cursus naar prospects

Deze tip kwam van één van onze gebruikers. "Ik stuur potentiële klanten een digitale versie van mijn cursusmanual ter inzage, maar zorg er voor dat dit slechts een beperkt aantal dagen beschikbaar om in te zien.

De oplossing vond ik door via MyCourseDocs een losse code te genereren en deze een einddatum mee te geven. Aangevuld met de instructies uit het voorbeeld van de standaard e-mail naar cursisten, is dit een prachtige en goedkope oplossing om een prospect een idee te geven van het materiaal, zonder het ook daadwerkelijk weg te geven."

Hoe kan ik video's op een veilige manier toevoegen aan mijn documentatie?

Sinds Youtube haar player heeft aangepast levert dit geen veilige oplossing. Er is altijd een 'deel'-knop in beeld waardoor de url naar de video toch in beeld komt en dus doorgegeven kan worden.

Vimeo is een uitstekend alternatief, maar niet gratis. Hieronder een korte handleiding over welk abonnement te kiezen bij Vimeo die deze faciliteiten wel mogelijk maakt en hoe de instellingen bij de betreffende video moeten worden gezet.

Registeer je bij Vimeo.com en kies minimaal voor het Vimeo Plus abonnement. Kosten €49,95 ex btw per jaar. 
Opslagcapaciteit: Elke week mag je maximaal 5Gb aan video uploaden (met aan het einde van het jaar max 250Gb)
Belangrijkste voor de beveiliging is dat dit abonnement ‘Domain level security’ biedt. Dit houdt in dat je zelf kunt bepalen dat de video alleen afgespeeld kan worden als hij bekeken wordt van een of meer sites naar keuze, die je zelf kunt opgegeven. Het domein van Push2Tablet.com moet daar in ieder geval bij opgegeven worden, maar ook je eigen site kun je daar vermelden.

 

Nadat je een video hebt geupload, dien je de volgende privacy instellingen te zetten:



Via de knop ‘embed’ in het linker menu dien je de volgende instellingen te kiezen:  (onder het kopje ‘your details’ kun je zelf bepalen of je wel of geen titel wil laten zien)



Klik vervolgens op de ‘embed’ knop zodat je de juiste htmlcode in beeld krijgt.

Voorbeeld:


Voor onze online editor is alleen de url van belang: https://player.vimeo.com/video/229851445

Mocht je nog vragen hebben, bel of mail gerust.
 


Staat uw vraag of antwoord er niet bij?
Klik dan hier om uw vraag aan onze klantenservice voor te leggen.